repertoireREPERTOIRE

Roskilde Studiekor har et stort repertoire, som vi gerne programlægger tematisk/stilistisk efter årstid, højtid, andre anledninger, arrangementer og sted

Læs om koncerternes indhold herunder

Det er naturligvis også muligt at plukke lidt fra de forskellige temaer, hvis ønsket fx er en kombineret påske og forårskoncert


Carl Nielsen koncert:

I anledning af 150-året i 2015 for en af Danmarks største komponisters fødsel, tilbyder vi en stemningsmættet, dansk koncert, som indeholder sange fra samlingen ”Den Villeste”. Denne samling er et smukt udsnit af Carl Nielsens strofiske sange som ”Hun har mig glemt”, ”Tit er jeg glad” og ”Skal blomsterne da visne”. Alle disse melodier er arrangeret af John Høybye, og i romantikkens bedste ånd kommer vi rundt om de store følelser som sorg, glæde, livets mening og kærlighed. Vi tilbyder desuden et bredt udvalg af Carl Nielsens øvrige folkelige og nærværende sange.


Romantik og lyrik på dansk og engelsk:

Dette er et koncertprogram, som med sit lyriske sprog egner sig godt til en lun sommeraften. Programmet indeholder sange om naturens skønhed, kærlighed, sorg og dans. I Niels Lindbergs ”O Mistress Mine” går melodik og harmonik op i en højere enhed til tekster af Shakespeare samt andre digtere fra denne epoke.

Vi synger også satser af den spændende, finske komponist Jaakko Mäntyjärvi, som i mystiske harmonier fortolker Shakespeares dramatiske tekster. Den danske afdeling byder indenfor i Halfdan Rasmussens legende univers i digtene ”Noget om”, som er sat i musik af Michael Bojesen. Gennem Svend S. Schultz’ samling ”Gensyn med Danmark” videregiver koret en smuk skildring af vores sommerskønne land. 


Kirkelig koncert:

En kirkekoncert kan bevæge sig i mange retninger, alt efter ønske, men herunder nævner vi et uddrag af de kirkelige satser, som vi arbejder med for tiden.

Den danske komponist og dirigent Bo Holten er en del af korets repertoire med sine spændende polyfone satser ”Herren er min hyrde” og ”Fulcite me floribus”. Koret holder også meget af Niels la Cours musik, og har senest arbejdet med hans inderlige komposition over ”Frans af Assisis bøn”. Af andre satser kan nævnes ”Pater Noster” af Michael Bojesen samt ”Tre Madonnasange” af P. E. Lange-Müller. Vi synger også værker af danske komponister som Bjørn Hjelmborg og Bent Sørensen, samt forskellige komponisters udgaver af ”Ave Maria” og andre liturgiske tekster.

Senest har vi arbejdet med ”Northern Light”, et meget tonemalende og poetisk værk, skrevet af den norske komponist Ola Gjeilo.


Påskekoncert:

Roskilde Studiekors oplæg til en påskekoncert indeholder blandt andet Søren Birchs seks Påskemotetter, som med et insisterende og dramatisk tonesprog kommer hele vejen rundt om påskens budskab. På programmet er også påskesalmer som ”Påskeblomst hvad vil du her”, ”Som forårssolen morgenrød” og ”O hoved højt forhånet”. Vi synger desuden påskesatser af Klaus Brinch, samt ”Frydeligt med jubelkor” i et skønt og utraditionelt arrangement af Bo Holten.


Forårskoncert:

Forårskoncerten kendetegnes ved tekster om forår og liv i et lyst og let tonesprog.

I Roskilde Studiekors repertoire indgår mange af de klassiske forårssange som Griegs ”Våren”, Carl Nielsens ”Nu er dagen fuld af sang” og folkevisen ”Nu blomstertiden kommer” arrangeret af Bo Holten. Dertil kommer en buket af nyere danske forårssange skrevet af bl.a. Michael Bojesen, Nina Fischer og Per Warming. I det tekstlige univers beskrives bøgetræer, fiskermænd og forårsskibe!


Julekoncert:

Roskilde Studiekors julekoncert er en bred vifte af danske julesange og engelske carols.

Blandt favoritterne i den danske del af repertoiret er ”Her kommer Jesus dine små” i Michael Bojesens storslåede arrangement, samt salmerne ”Julen har englelyd” og ”Glade jul”. Med sin inderlige tone har julekanonen ”En rose så jeg skyde” fået en fast plads i repertoiret, og vi synger også ”Lad det klinge sødt i sky” og ”In dulci jubilo” i skønne, friske arrangementer af Morten Topp. 

Dertil har vi et stort udvalg af engelske traditionelle carols som ”Ding dong Merrily on High”, ”Hark the Herald Angels Sing” og ”In the Bleak Mid-Winter”. Vi synger også Brittens inderlige hyldest til Jomfru Maria ”A Hymn to the Virgin”. Er der mulighed for akkompagnement, inddrager vi meget gerne John Rutters lyriske julearrangementer ”Candlelight Carol”, ”Love Came Down at Christmas” og ”Nativity Carol”.

Vi giver også gerne julekoncerter med et ekstra glimt i øjet. Sådan en koncert vil bestå af nogle af de kendte julesange fra det øvrige program, krydret med sange som ”Der står et hus i nisseland”, ”Peters jul”, ”Kender I den om Rudolf”, ”Chestnuts roasting on an open Fire” og ”Sneflokke kommer vrimlende”.